دانشکده علوم و فنون دریایی

EnAr

پذیرش دانشجو در رشته زیست فناوری (بیوتکنولوژی) از مهرماه در دانشگاه هرمزگان

رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: با موافقت شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم رشته زیست فناوری (بیوتکنولوژی) در این دانشگاه راه اندازی شده است و اولین دوره پذیرش دانشجو در این رشته در مهرماه سال 1403 انجام خواهد گرفت. دکتر مصطفی ظهیری نیا با اعلام این خبر اعلام کرد: با توجه به توانمندی اعضای هیأت علمی و وجود آزمایشگاه‎ها، زیرساخت‎ها و فضای آموزشی لازم و نیز سیاست راهبردی دانشگاه هرمزگان در راه‎اندازی و توسعه علوم و فناوری‌های میان رشته‎ای، با رایزنی‎ها و پیگیری‎های انجام شده، شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم با راه‎اندازی رشته کارشناسی زیست فناوری در دانشگاه هرمزگان موافقت کرد. وی یادآور شد: رشته‌ زیست فناوری رشته‌ای کاربردی‌ و میان‌ رشته‌ای‌ علوم‌ و مهندسی است‌ که در بیش از 33 حوزه‌ تخصصی‌ علوم‌ از جمله زیست‌شناسی مولکولی، ژنتیک، میکروبیولوژی، بیوشیمی، ایمونولوژی، داروسازی، مهندسی شیمی، مهندسی بیوشیمی، گیاه‌شناسی، جانوشناسی، کامپیوتر و بسیاری از علوم دیگر را در برمی‌گیرد و هدف آن پرورش دانش آموختگان آشنا به کاربرد علوم زیستی در فرآیندهای مختلف است. وی تاکید کرد: امروزه با ظهور ژن درمانی، مطالعات سلول‌های بنیادی، شبیه‌سازی و موادغذایی اصلاح‌شده ژنتیکی رشته زیست‌فناوری بسیار مورد توجه قرار گرفته‌است. به همین دلیل دانشمندان قرن بیست و یک را قرن زیست فناوری نامگذاری کرده‎اند. از طرفی از اهداف اصلی دانشگاه هرمزگان در آینده پیگیری برنامه‌های تحقیقات زیستی در سطوح بالاتر در سطح ملی و بین المللی می باشد. رئیس دانشگاه هرمزگان در خصوص شرایط تحصیل در این رشته، گفت: داوطلبان آزمون سراسری 1403 می‌توانند برای انتخاب کدرشته محل در این رشته اقدام کنند. ظهیری نیا اضافه کرد: بازار کار و آینده شغلی رشته دانشگاهی زیست ‌فناوری به دلیل گستردگی مطالعات این رشته می تواند در مراکز آزمایشگاهی خصوصی و یا دولتی وجود داشته باشد. این رشته دامنه شغلی گسترده ای داشته و امروزه به دلیل پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی احتیاج به این رشته بیش از پیش خواهد بود. فرصت های شغلی رشته دانشگاهی زیست فناوری می تواند در صنعت ، محیط زیست، پزشکی، تغذیه و … وجود داشته باشد. همچنین فارغ التحصیلان این رشته می‎توانند در یکی از گرایش‎های‌ زیست فناوری میکروبی‌، زیست فناوری پزشکی‌، زیست فناوری ‌ محیطی‌ و دریایی‌، زیست فناوری مولکولی‌، نانو زیست فناوری و بیوتکنولوژی‌ کشاورزی‌ (گیاهی‌) در مقطع تحصیلات تکمیلی ادامه تحصیل دهند. دانشگاه جامع هرمزگان در سال 1372 تاسيس شد. در حال حاضر این دانشگـاه با داشتـن بیش از 233 عضو هیات‌علمی و 6300 دانشجـو ایرانی و خارجی در مقاطع تحصيلي مختلف (43 رشته محل كارشناسي، 75 رشته محل كارشناسي ارشد و 35 رشته محل در مقطع دكترا) به عنوان بزرگترین دانشگاه استان هرمزگان به شمار می‌رود.

.