بسمالله الرحمن الرحیم
«وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً»
امروز هشتم اردیبهشت ماه، بهانهای است تا بار دیگر به یاد مردی بیفتیم که آسمان میهن را به تسخیر دلیریهایش درآورد. امیرسرلشکر شهید علیاکبر شیرودی، اسطورهای که از روستای بالاشیرود تنکابن برخاست و با ایمان راسخ و شجاعتی کمنظیر، نام ایران را در تاریخ نظامی جهان جاودانه کرد. این خلبان دلاور که به حق "مالک اشتر آسمانها" لقب گرفته، نمونهای بیبدیل از یک رزمنده تمامعیار بود که هم در عملیاتهای هوایی و هم در میدان نبرد زمینی، دشمن را به زانو درمیآورد.
شهید شیرودی در دوران دفاع مقدس، صحنههایی خلق کرد که تا پیش از آن در هیچ دانشنامه نظامی دنیا سابقه نداشت. او که به "شیر هلیکوپترهای ایران" شهرت یافته بود، با مهارتی اعجابانگیز، هلیکوپتر را همچون جنگندههای پیشرفته به پرواز درمیآورد و ضربات مهلکی بر پیکره دشمن وارد میکرد. در عملیات بازی دراز، آنگاه که با جراحات سخت، آخرین تانک دشمن را هدف قرار داد و به شهادت رسید، جهانیان را به حیرت واداشت. فرماندهان نظامی جهان او را "نامدارترین خلبان هلیکوپترهای جنگی تاریخ" خواندند.
اما آنچه شیرودی را متمایز میکرد، تنها مهارتهای نظامی نبود. این شهید بزرگوار، انسانی وارسته و مردمی بود که در همان حال که در آسمانها میدرخشید، بر زمین نیز با مردمش زندگی میکرد. در روزهای مرخصی، بیهیچ حفاظی در میان روستاییان حاضر میشد و در کشتزارها به یاری سالخوردگان میشتافت. این همان روحیهای است که امروز به ما میآموزد چگونه میتوان هم در اوج تخصص و مهارت بود و هم مردمی و خاکی باقی ماند.
بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان در گرامیداشت یاد این شهید والامقام، از تمامی دانشگاهیان دعوت میکند تا با تأسی به سیره عملی شهید شیرودی، هم در عرصه علم و تخصص بدرخشند و هم روحیه جهادی و ایثار را در وجود خود زنده نگه دارند. باشد که این یادمان، چراغ راهی باشد برای نسل امروز که بدانند ایران عزیز، همواره به وجود چنین فرزندانی سرافراز بوده است.
مجتبی زارعی- مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان
پایان خبر